wildbloei helpt je contact te maken met de natuur - ‘het wilde' - om je heen en in jezelf. Zodat je kan en durft bloeien. Ook na verlies.

 
 

 

Verliesbegeleiding

Je hebt iemand verloren. Recent of lang geleden. Misschien heb je iets verloren: je gezondheid, je droom, je huis en familie, je werk, een mooie vriendschap, je land... Of misschien verloor je van alles door een scheiding.

Afscheid nemen van wat je graag ziet, doet pijn. Je voelt de grond onder je voeten wegzakken. Hoe moet je verder?

Wildbloei ondersteunt je samen met de natuur tot je de bodem weer onder je voeten voelt. Tot je je wortels kan zetten en opnieuw durft bloeien. Schuchter of uitbundig, wat bij je past. Op je eigen tempo.

 

Bosbaden

Je dompelt je onder in de atmosfeer van het bos. Zonder verwachtingen. Zonder ‘moetens’. Je vertraagt, verstilt en maakt écht contact met de natuur om je heen. Jij omarmt het bos en het bos omarmt jou.

Een rustgevende en helende ervaring. Voor jezelf en voor de natuur. Want al bij al zijn we allemaal een stukje natuur.

Wildbloei neemt je 1,5 tot 2u mee op pad en begeleidt je via ongedwongen ‘oefeningen’.

 
 

 
 

In en met de natuur

Tijdens je traject gaan we regelmatig de natuur in. Een mooi decor? Dat ook. Maar we gaan de natuur vooral beleven. Ze doet mee in je sessies. Wordt je maatje, mentor en hulpbron. Zodat je weer kan verbinden met je 'wilde' zelf.

De natuur verbindt je ook met de mensen om je heen, de samenleving en de aarde. Ze is het grotere geheel dat we allemaal gemeenschappelijk hebben: we zijn allemaal een stukje natuur. Troostend, want je bent ingebed in een grotere context. Betekenisvol, want wat je als mens nodig hebt, is ook wat de wereld en het leven nodig hebben.

Verder heeft de natuur een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Steeds meer onderzoeken wijzen dat uit. Mooi meegenomen, toch?

 

Beetje wollig?

Alleen als we bij een kudde schapen of alpaca's staan. :-) Verder is er niets 'wolligs' aan begeleiding in en met de natuur.

Ik werk met methodieken en werkvormen ontwikkeld door psychologen, psychotherapeuten en rouwbegeleiders. Onder andere: De Koraalwaaier© van Ann Sterckx, het Vorkmodel© en de Ontwikkelcirkel© van Rudy Vandamme, focusing van Gendlin, het DNA-Model van Rouw® en het Rouw Integratie Traject® van Johan Maes en Gerke Verthriest... 

Een gefundeerde en professionele aanpak dus waarin ook het 'niet-weten' ruimte krijgt. Om je traject te structureren en beweging toe te laten waar mogelijk.

En ja, we ruiken al eens aan een plant of turen naar een zwerm vogels. We verzamelen soms bolsters, blaadjes, takken... We pakken eens een boom vast en voelen aan het mos. Alleen als het oké is voor jou. En als het past bij jou en je ontwikkeling. We laten komen wat komt, want dat is wat je nodig hebt